1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga Röster Än)
Loading...Loading...

Viktig seger som tog SAIK över nedflyttningsstrecket

Innebandy/Allsvenskan norra

SAIK tog en viktig lagseger när Haninge besegrades med 9–5. Viktorian innebär att SAIK klättrade upp över nedflyttningsstrecket med två poäng tillgodo med fyra omgångar kvar att spela.
– Det var välbehövligt minst sagt. Det finns en bra grund i vad vi gör och vi är ganska så trygga i det spelet, säger Hans Edström, tränare i SAIK.

Seriens poängkung, Haninges Patrik Andersson, stod och stampade som en ostyrig häst innan avslag. Det skulle visa sig bli en kamp mellan SAIK och honom innan det var över.

SAIK inledde med ett strålande aggressivt försvarsspel. Det var tätt i boxen och SAIK gick till blixtrande attacker när tillfälle bjöds. Haninge hade inte riktigt flytet vid avslut och SAIK kunde gå fram till en 5–0-ledning halvvägs in i matchen.

Då klev Patrik Andersson in i handlingen. Innan andra perioden var över så stod det 5–3 till SAIK.

Det började osa katt och när Andersson levererade sin tredje assist för dagen till 5–4 i början på tredje perioden, då var läget prekärt. SAIK:s tränare Johan Eriksson höjde då rösten och manade på spelarna att jobba med fötterna och återgå till det framgångsrika försvarsspelet. Det gav en kontring som Andreas Ahlström kunde avsluta fram till 6–4. Patrik Andersson gjorde sedan 6–5, men nu var SAIK igång och lagets specielle matchvinnare Anders Nygren blixtrade till med ett maskerat skott från kanten upp i krysset till 7–5.

Haninge plockade ut målvakten och spelade sex mot fem vilket gav SAIK två påpassliga mål fram till 9–5.