1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga Röster Än)
Loading...Loading...

Vi väntar på nya hundrastgårdar i Haninge

Nonna Karnova och Linus Björkman från stadsbyggnadsnämnden i Haninge har inlett en diskussion som kan spela en ovanligt viktig roll för hundägare i kommunen.

Från år till år ökar antalet hundägare i Haninge och det här året har nästan var sjunde familj en vovve. För många ägare blir en hund som en extra familjemedlem. Men livet med våra fyrbenta vänner är inte alltid okomplicerat. Något som har gjort vardagslivet av hundägare lättare är hundrastgårdar, vilka numera finns på flera platser i kommunen. De här gårdarna har gjort det möjligt för hundar att röra sig fritt utan någon som helst begränsning. Dessutom tycker även de som inte äger en hund att besöka hundrastgårdar. Nu finns det cirka 800 hundrastgårdar i Haninge, men med flera hundägare ökar även behoven. 

I december 2018 beslutade äntligen stadsplaneringskommittén att det ska byggas ungefär 600 gårdar till. Enligt beslutet kommer de att vara klara under hösten 2020 och början av 2021. Dessvärre verkar projektet dröja på tiden och i slutet av 2020 har inga nya hundrastgårdar kommit till. Det verkar som att kommunledningen är något ointresserad av medborgares och djurens behov! Vi hoppas på att situationen ska ändras inom snar framtid.