1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga Röster Än)
Loading...Loading...

Kommunerna på Södertörn

Södertörn är Sveriges tredje största ö och på den finns flera stora och små kommuner. Kommunerna som är en del av Södertörn är Botkyrka kommun, Haninge kommun, Huddinge kommun, Nacka kommun, Nynäshamns kommun, Salems kommun, Stockholms kommun, Södertälje kommun och Tyresö kommun. Kommunerna ingår i s.k. Södertörnssamarbetet för att stärka kommunala och regionala utvecklingen.

Områdena som Södertörns kommuner samarbetar inom är Infrastruktur, Klimat, Näringsliv och Högskola samt Olikhet och Mångfald. Flera organisationer och förbund är ett direkt resultat av detta samarbete. Exempelvis Södertörns Brandförsvarsförbund, Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund, Samordningsförbundet Östra Södertörn och flera andra. Det är ett stort och starkt samarbete som har resulterat i mycket gott, både för Södertörn och för andra kommuner.

Genom ett välstrukturerat samarbete har Södertörns kommuner exempelvis minskat utsläppen av koldioxid och skadliga partiklar med 70% under år 2017. Det är självklart inte endast bra för Södertörn, utan även för Stockholm, alla dess kommuner och egentligen även resten av Sverige och världen.

Kommunerna på Södertörn har mycket vacker natur och väldigt mycket bevarad natur. Eftersom mycket inte är bebyggt ännu så satsar Södertörn och dess kommuner på att skapa 100 000 nya arbetsplatser tills år 2030 och även många tillräckligt många bostäder och infrastruktur för att stödja detta. Södertörn är alltså konstant växande och blir allt bättre och bättre. Kommunerna i Södertörn är kanske inte de allra största i Sverige, men ändå är de några av de allra kändaste och mest inflytelserika kommunerna i hela landet.

 

Källa: Bo i Tyresö