1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Inga Röster Än)
Loading...Loading...

Haninge kommun Capability

Haninge kommun har drygt 73 000 invånare. Ett aktivt föreningsliv kännetecknar kommunen såväl som ett blomstrande näringsliv. Bland kända varumärken finns MAXI ICA , Coop Forum Stormarknader och Coca-Cola Drycker Sverige AB. Kungliga Tekniska Högskolan, KTH Skolan för teknik och hälsa och Södertörns högskola finns etablerade i kommunen. Här finns också Haninge Idrottscampus – elitidrott i kombination med högskolestudier.

Haninge kommun har slutit avtal med P.Cap om att införa Capability i kommunens serviceverksamhet. Projektet sker i samarbete med PitneyBowes och ett av målen är att hantera porto och post effektivare samt att interndebitera dessa tjänster. Hainge kommun ska från och med 2009 debitera tjänster som post, paket, bud och tryck till respektive förvaltning. P.Caps lösing Capability är väl utprovad och används bland annat av Eskilstuna kommun i ett liknande scenario.

 

Med Capability™ FM Direct kan medarbetare inom kommunen enkelt beställa servicetjänster och göra felanmälningar. I första skedetFör FM-organisationen underlättas det dagliga arbetet genom att de enkelt kan hålla reda på beställningar, prioritera och delegera, återkoppla till beställarna samt kvalitetssäkra utförandet.

Kommunens medarbetare får enkelt tillgång till att beställa olika typer av servicetjänster genom P.Caps serviceportal. Portalen finns i flera utföranden. En variant är speciellt avpassad för post, paket- och godshanteirng. Andra varianter har speciella funktioner för andra servicetjänster men även för boknings- och konferenstjänster.
Bakom kulisserna arbetar serviceavdelningen med Capability FM Direct för att handlägga ärenden och skicka över klara ärenden till kommunens affärssystem. I Haninge och Eskilstunas fall är det Agresso. Genom en speciell koppling till PitneyBowes frankeringsmaskin kan kommunen med den här lösningen enkelt fakturera allt porto direkt till respektive förvaltning eller kostnadsställe.
Haninge kommun har även för avsikt att gå vidare med att hantera data- och telefrågor samt övriga FM-tjänster via Capability.

Pedro Capetillo, VD P.Cap

-Vi märker att fler och fler inser behovet av ett IT-stöd i FM-verksamheten och för oss är det speciellt glädjande att Haninge som andra kommun i Mälardalen väljer Capability™ FM Direct. Genom att använda Capability™ FM Direct skapas betydande värden i FM-verksamheten, inte minst genom direkta kostnadsbesparingar i serviceorganisationen,
säger Pedro Capetillo, VD på P.CAP.  Är du nyfiken på vilken ytterligare nytta Haninge kommun ser i Capability™ FM Direct? Eller rentav vilken nytta just din FM verksamhet skulle ha av Capability™ FM Direct?

För mer information Pedro Capetillo, VD på P.CAP 46 733 919613
P.CAP utvecklar Capability™, ett webbaserat IT-stöd för Facilities Management. Med Capability™ kan ditt företag förbättra servicenivåerna inom FM-området samtidigt som verksamheten effektiviseras.